Continue

Zenta

Pillanatfelvétel Zenta község életéből. A hangsúly a jelen megörökítésén van, mert a jelenünk, amint az interjúk is sejtetik, gyorsabban lesz történelem, mint szeretnénk. Az értékfeltáró programban – mely része az egész Kárpát-medencében zajló felmérésnek – olyan, főként fiatal egyetemista kutatók vettek részt, akik fontosnak tartják a magyar értékek megőrzését.

Sajtómegjelenések:

2016. szeptember 6. Zárókonferenciát és kötetbemutatót tartott a Zenta Kollégium (Magyar Szó)

Ünnepélyes keretek között tartották meg szombaton este a zentai Művelődési Ház kiállítási termében a Zenta Kollégium zárókonferenciáját.

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány szervezésében és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány támogatásával életre hívott rendezvény kezdetén Hágen Ádám, a Zenta Kollégium technikai szervezője köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen volt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, valamint dr. Babity János, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja, majd Fodor István nyugalmazott levéltár-igazgató, a Zenta Kollégium szakmai vezetője beszélt a közel egyéves munka eredményeit összefoglaló kötetről. Ezt követően a fiatal kutatók ismertették munkájuk eredményeit, és a rendezvény vendégei megtekinthették a feltárt értékekről készült vándorkiállítást, valamint a kecskeméti Kurázsi Táncműhely táncosainak alkalmi produkcióját.

 

Riportok tudósítások:
Vajdasági RTV:

Pannon RTV:

Szerkesztő-operatőr, légifelvételek, fotók, vágó:
Tóth László

Közreműködött:
Fodor István
Belicza András
Hágen Ádám

Forgatási helyszínek:
Zenta
Kevi
Bogaras
Felsőhegy
Buránysor
Tornyos

© Dynaber Film Productions - 2016

  • Agroinform – Syngenta Batanga: Termelői tapasztalatok Tiszadobon

  • Hont község – filmelőzetes

  • Jégzajlás a Tiszán